onsdag 3 mars 2010

Så. Nu ska jag berätta, äntligen få berätta! Jag har inte haft några storslagna franska konversationer de senaste dagarna precis, bonjour och pardon? är mina paradnummer, det slänger jag ur mig vilt. Igår gick jag in till mina väldigt snälla grannar, som är svenskar, och fick prata av mig! Och så fick jag ett glas vin. Vilken dag!


Resan hit gick bra. Packningen var för tung, trots att jag hade mindre än det nödvändigaste med mig. Resväskan funkade, men när det kom till handbagaget tog det stopp. Jag hade tagit på mig alla kläder jag hade med mig för att få väskan att väga rätt, men ändå vägde den två kilo för mycket. Jag chansade men blev stoppad av vakten som tyckte att mitt problem var en bagatell. Han sa "släng någonting du inte vill ha med dig bara." Där stod jag påklädd med alla kläder och fickorna fyllda av anteckningsböcker och ipod och kamera och undrade vad jag råkat stoppa ner som jag inte ville ha. Tillslut slängde jag argt iväg ett par skor och åt upp en apelsin (som ju faktiskt var någonting som jag inte ville ha med mig), sedan sa jag "så!" och så låtsades vi båda att min packning var två kilo lättare.


Det här hade jag på mig:



(ja, jag hade en meter sammetstyg runt halsen, tillsamans med två andra sjalar.)


Sedan kom jag till Paris där jag möttes vid flygbussen av Patricia! Underbart! En väldigt fin liten mellanlandning över natten, för att sedan ta tåget ner hit till kusten. Förs fungerade inte min biljett men Patricia den mönstereleven hjälpte mig med franskan och gjorde så att jag fick en liten papperslapp som det stod biljett på, och som på något underligt sätt tog mig hela vägen hit. Tågresan var fyra vackra timmar. Med väldigt mycket vilja lyckades jag hålla mig vaken hela tiden, för att kunna titta ut genom fönstret genom hela Frankrike.


Nu har jag kommit in i livet här, det är urlugnt och jag använder dagarna till att sy, läsa, rita, och promenera runt i mina (nya) fina skor. Det är varmt och jag har blivit lite brun! Den franska radion är på hela tiden och jag har fått helt ny musiksmak, väldigt enformig är den.

Första morgonen gick jag på torsdagsmarknaden och handlade jättemycket grönsaker och kokade största ratatouillen som jag har ätit varje dag fram till igår. Imorgon ska jag på marknaden igen tänkte jag, och socialisera mig och köpa ett nytt lager mat.



Godnatt!




4 kommentarer:

  1. Jaaa, nu funkar det. nu kan man kommentera. Har du ett föresten att jag har länkat till dig på bloggen två gånger? Både på länkar och i senaste inlägget.
    Fin blogg syrran. Bra bilder och rolig text. Du lär dig fort måste jag medge, men hur skulle du kunna annat med en sån mästare till både lärare och syster?
    Puss!

    SvaraRadera
  2. AH MAJA!! Nu har jag nått att göra på min söl tid framför datorn :D skit snygga kläder också!! känner mig smått förnedrad. massa love :)

    SvaraRadera
  3. ÅÅH JA, tack Faye! Det är jättebra, då slipper jag frukta att jag bara pratar med mig själv via en blogg..

    Brunettbella får jag länka till dig då också? Det tycker jag vore fint, så delar vi läsare?

    SvaraRadera
  4. jaaaaa, länka till mig sil vo plä! Då blir jag glad. speciellt nu när jag har bilder. Du ska se vad jag tänkte lägga upp imorrn. En helkväll på heron med 3d-briller och mat på djungelrestaurangen är finfina grejer serru.

    SvaraRadera